POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > O nama > Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata > Načelnici i rukovoditelji ustrojstvenih jedinica PU zagrebačke hodočastili ...

Načelnici i rukovoditelji ustrojstvenih jedinica PU zagrebačke hodočastili u Krašić

Već petu godinu načelnici i rukovoditelji ustrojstvenih jedinica Policijske uprave zagrebačke, a ove godine pod vodstvom načelnika PU gosp. Tomislava Buterina 18. lipnja hodočastili su u Krašić. U župnoj crkvi Presvetoga Trojstva služena je misa koju je predslavio vlč. David Klarić, vojni kapelan.
Mons. Matija Stepinac, domaćin susreta, pozdravio je na početku mise sve okupljene hodočasnike i izrazio radost što se to hodočašće nastavlja svake godine uoči imendana bl. Alojzija Stepinca, hrvatskog velikana, blaženika i mučenika.
Vlč. Klarić govorio je o životu blaženog Alojzija Stepinca i kako je Bog po njemu djelovao po zakonima rasta gorušičina zrna koje je sitno, maleno a razraste se u veliko stablo. Zrno položeno u zemlju, mora proći iskustvo umiranja i predanja. U svojoj malenosti mora nestati kako bi moglo rasti. To je logika kršćanskog života i logika kršćanske veličine koju je svjedočio blaženi Alojzije Stepinac. Ona se mjeri mjerilom križa.
Na koncu mise mons. Stepinac pozvao je sve prisutne da se preporuče zagovoru blaženog Alojzija Stepinca i da izmole zavjetnu molitvu koju je predmolio vlč. Klarić, a onda je pozvao sve na ručak i druženje u „Matine gorice“.
Načelnik PU zagrebačke gosp. Tomislav Buterin zahvalio se domaćinu na srdačnom gostoprimstvu i poklonio mu simboličan dar. U ime okupljenih djelatnika PU zagrebačke izrazio je radost susreta i naglasio kako on ima svrhu učvršćenja međusobnog zajedništva, a kroz duhovno obogaćenje na izvoru duhovnosti blaženog Alojzija Stepinca svi mogu akumulirati snagu za svakodnevne teške i odgovorne zadaće čuvara javnog reda i mira.