POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > Vijesti > Misa zadušnica u PU zagrebačkoj o blagdanima Svih svetih i Dušnog dana i ...

Misa zadušnica u PU zagrebačkoj o blagdanima Svih svetih i Dušnog dana i polaganje vijenaca

Misa zadušnica u PU zagrebačkoj o blagdanima Svih svetih i Dušnog dana i polaganje vijenaca
31. listopad 2018. -

Foto: PUZ

U srijedu, 31. listopada 2018. u kapeli Majke Božje Kamenitih vrata policijski kapelan don Marin Drago Kozić služio je misu zadušnicu za poginule i nestale branitelje PU zagrebačke. Svetom misom vjernici kapelanije su se dostojno prisjetili svih vjernih mrtvih u susret obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana. 

Uz naše djelatnike i vjernike kapelanije na misi su nazočili načelnik PU zagrebačke Marko Rašić, načelnici Sektora i voditelji Službi. Također, u ovakvim prigodama sjećanja na naše poginule i nestale branitelje s nama su i predstavnici braniteljskih udruga, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja – “Hrvatski Feniks”, Udruga roditelja poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba. 

U prigodnoj propovijedi don Marin je podsjetio što slavimo ovih dana. Svake godine prvoga dana u studenome obilježavamo blagdan Svih svetih, a dan nakon toga još jedan važan dan – Dušni dan. Slaveći blagdan Svih svetih slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje. Ovom svetom misom i mi se sjećamo naših dragih pokojnih i molimo za njih. Kao vjernici znamo i vjerujemo da nas naši najmiliji, naši pokojni nisu zauvijek napustili: nisu nestali – nisu se vratili u ništa nego svome Gospodinu, kamo i sami putujemo. Kad ne bi bilo tako, ne bi nas ovdje bilo. Naši pokojni žive u Gospodinu. Ova dva danasu prilika za razmišljanje o vječnosti, a zapravo izraz kršćanske nade i vjere u vječni život. Vjera u uskrsnuće je Božji dar. Vlastitim uskrsnućem Raspeti je svladao smrt – svoju i našu, osigurao nam život duše i uskrsnuće tijela. U primjeru Isusova života i mi možemo pronaći utjehu poručio je don Marin. 
Po završetku mise u auli centralne zgrade PU zagrebačke upriličena je komemoracija za poginule i nestale branitelje ispred spomen ploče na kojoj se nalaze njihova imena. U znak sjećanja na poginule i nestale branitelje načelnik PU zagrebačke Marko Rašić, zajedno sa suradnicima, položio je vijenac ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja. Nakon polaganja vijenca počast su odale obitelji i rodbina, a završnu molitvu za poginule i nestale branitelje izmolio je policijski kapelan. Na kraju uz prigodno druženje načelnik Rašić, pozdravljajući obitelji poginulih branitelja i sve nazočne, rekao je kako se s tugom u srcu prisjećamo njihove žrtve i mladosti. 

Isto tako na gradskom groblju Miroševac kod spomen obilježja u alejama poginulih i nestalih hrvatskih branitelja izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja položili su vijence za sve poginule branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata. Ispred Policijske uprave zagrebačke polaganju vijenca nazočio je zamjenik načelnika PU zagrebačke Dubravko Teur. Vijesti za aktualni mjesec:


19.1.2019.Dovršeno kriminalističko istraživanje - Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma
19.1.2019.Akcija pojačanog nadzora vozila i vozača za vikend
19.1.2019.Osumnjičeni za 16 kaznenih djela – računalno krivotvorenje i prijevara
19.1.2019.Dovršeno kriminalističko istraživanje - oštećenje tuđe stvari
18.1.2019.Osumnjičene za krađu u tramvaju
18.1.2019.Biskup Bogdan udijelio blagoslov djelatnicama PU zagrebačke
18.1.2019.Osumnjičeni za zločinačko udruženje radi utaje i krivotvorenja
18.1.2019.Događaj od interesa javnosti - "raketa" na prikolici
18.1.2019.Prometna na Slavonskoj aveniji
18.1.2019.Sažetak prometnih nesreća
18.1.2019.Sažetak kaznenih djela
18.1.2019.Hvatanje na djelu
18.1.2019.Iz kuće otuđen nakit i novac
18.1.2019.Provala u poduzeće
18.1.2019.Razbojništvo u Sesvetama
18.1.2019.Požar osobnog automobila u Dubravi (nadopuna Informacije od 17. siječnja)
18.1.2019.Provala u Dubravi
18.1.2019.Razbojništvo na Maksimiru
17.1.2019.Osumnjičena za krivotvorenje diploma
17.1.2019.Osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama


str.: 1 od 12. Ukupno: 228 zapisa.