POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > O nama > Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata > Misa uz blagdan Sv. Mihaela u II. Postaji prometne policije u Lučkom

Misa uz blagdan Sv. Mihaela u II. Postaji prometne policije u Lučkom

Misa uz blagdan Sv. Mihaela u II. Postaji prometne policije u Lučkom

Foto: PU zagrebačka

U utorak 25. rujna djelatnici II. Postaje prometne policije proslavili su svetom misom, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić, nadolazeći blagdan Svetog Mihaela.

Don Marin je u propovijedi naglasio kako je zapovjednik nebeske vojske bio Sveti Mihael anđeo koji se u Bibliji spominje nekoliko puta. Arkanđeo, odnosno jedan od trojice najuzvišenijih anđela koji, prema Ivanovu Otkrivenju vodi znakovitu borbu sa Zmajem i njegovom vojskom. Riječ je o moćnom anđelu čije ime – Mihael potječe iz hebrejskog “Mi-ha-el”, što znači: “Tko je kao Bog”. On je uzor svakome od nas za život po volji Božjoj u borbi protiv svih duhovnih slabosti i napasti. Po uzoru na sv. Mihaela pozvani smo živjeti po volji Božjoj, a uzor koji trebamo slijediti je život blaženog Miroslava Bulešića, čije moći častimo u našoj policijskoj kapelaniji, poruke su policijskog kapelana koji je svima čestitao blagdan sv. Mihaela i Dan policije.