POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > O nama > Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata > Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke u kući susreta Tabor

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke u kući susreta Tabor

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike PU zagrebačke u kući susreta Tabor

 

U utorak, 20. ožujka održana je korizmena duhovna obnova za Uskrs u kući susreta Tabor u Samoboru, koju je vodio fra Ivan Matić. Dvadesetak djelatnika PU zagrebačke koji rade u Sektoru za granicu, PP Samobor i Postaji granične policije Bregana pripravljali su se za najveći kršćanski blagdan Kristova uskrsnuća – Uskrs. Poseban naglasak je stavljen na sakrament pomirenja, a ispovijedao je fra Ivan i kapelan zagrebačke policije don Marin Drago Kozić.

Fra Ivan Matić, voditelj kuće susreta Tabor, služio je svetu misu uz koncelebraciju policijskog kapelana don Marina. U propovijedi je fra Ivan govorio kako treba s pouzdanjem otvoriti svoje srce i dušu Gospodinu jer samo on sve može izliječiti. Trebamo prihvatiti njegov mentalitet ljubavi i opraštanja kako bi mogli živjeti život punim plućima. Čovjek je slobodno biće, ima slobodnu volju i na njemu je hoće li biti otvoren za ljubav ili ne. U čovjeku je odgovornost, hoće li ljubiti ili mrziti. U svojoj biti, svaki čovjek traži ljubav. To je nešto što je važno svakom čovjeku. I ako čovjek želi, budući da je slobodan, može biti za dijalog i praštanje. Netko ima iskustvo neuzvraćene ljubavi. A to je možda i najveća i najdublja bol, kad ljubav bude neuzvraćena, odbačena, zgažena, iznevjerena. No, pogledajmo to na primjeru Isusa Krista. On je imao povjerenje u nas, njegova je ljubav bila potpuna prema ljudima, no nije naišla na odgovor. Ljubio nas je do kraja, no mi mu tu ljubav nismo uzvratili. Dakle, on je osjetio bol u cijeloj svojoj punini jer njegova ljubav nije bila ljubljena. No, za razliku od nas, on nije odustao. I to je možda najsnažnija poruka, poziv nama da otvorimo svoje srce u kojemu će se dogoditi promjena, a s njom i poruka Uskrsa, poručio je fra Ivan čestitajući svima nadolazeći blagdan Kristova uskrsnuća.