POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > O nama > Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata > Duhovna priprava za Božić djelatnika Interventne jedinice policije PU ...

Duhovna priprava za Božić djelatnika Interventne jedinice policije PU zagrebačke

Duhovna priprava za Božić djelatnika Interventne jedinice policije PU zagrebačke

Foto: PU zagrebačka

U prostorijama Interventne jedinice policije na Senjaku u srijedu, 20 prosinca služena je misa duhovne priprave za Božić za djelatnike Interventne jedinice policije PU zagrebačke, koju je služio policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

U prigodnoj propovijedi don Marin je naglasio kako vrijeme Došašća s kojim je Crkva započela duhovni put radosnog iščekivanja, očekivanja Onoga koji dolazi, ide svome kraju i tako je već blizu susret s Gospodinom koji dolazi. Osvrćući se na Evanđelje dana na odlomak o blagovijesti Mariji, susretu Marije s Gabrijelom. Marija postaje nositeljica Objave. Anđeo, glasnik, poslan od Boga da navijesti rođenje Sina Božjega snagom Duha Svetoga. Susret koji je bio od životne važnosti za Mariju, on je promijenio njezin cijeli život. Marija je bila odvažna. To je poziv da svatko od nas odvažno prihvati sebe, a onda i Boga koji nam pruža ruku. Marija je prolazila kroz poteškoće i kušnje. Bio je to vrlo zahtjevan put vjere. Unatoč svemu, ostala je poslušna Bogu posve i do kraja. Oslonimo se i mi na Boga u vjeri, unatoč kušnjama i poteškoćama u životu i u tom ozračju svima Vama i vašima neka je sretan i blagoslovljen Božić, čestitao je na kraju blagdane don Marin.