POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > O nama > Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata > Misa uz blagdan Svetog Mihaela u II. Postaji prometne policije u Lučkom

Misa uz blagdan Svetog Mihaela u II. Postaji prometne policije u Lučkom

Misa uz blagdan Svetog Mihaela u II. Postaji prometne policije u Lučkom

Foto: PU zagrebačka

U II. Postaji prometne policije Lučko u utorak 26. rujna, svetom misom, proslavljen je nadolazeći blagdan Svetog Mihaela. Prije mise je policijski kapelan don Marin Drago Kozić u auli zgrade Prometne policije, ispred spomen ploče poginulih branitelja izmolio molitvu za sve poginule kolege i dostojanstveno se spomenuo poginulih branitelja. Nakon molitve uslijedila je misa na kojoj su, također, bili članovi obitelji poginulih kolega, a misu je služio policijski kapelan.     

Don Marin je u propovijedi naglasio da smo pozvani po uzoru na sv. Mihaela živjeti po volji Božjoj, sveto, razumno, pravedno, pobožno i čisto, dajući Bogu prvenstvo. Kršćanin vjerom i životom – čitavim bićem – mora drugima biti svjetlo, putokaz do Božje istine, zalutale vraćati na Božji put. Pozvani smo “Vi ste svjetlo svijeta!” Svjetlo omogućuje čovjeku da nađe svoj put; da ne luta i ne zaluta. Naš nebeski zaštitnik sv. Mihael posvjedočio je uistinu da nitko nije kao Bog, poručio je policijski kapelan čestitajući djelatnicima blagdan sv. Mihaela i Dan policije.