POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > O nama > Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata > Uskrsna duhovna priprava za djelatnike Inspektorata unutarnjih poslova

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike Inspektorata unutarnjih poslova

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike Inspektorata unutarnjih poslova

 Foto: PU zagrebačka

U ponedjeljak 10. travnja djelatnici inspektorata unutarnjih poslova PU zagrebačke imali su duhovnu pripravu za najveći kršćanski blagdan Kristova uskrsnuća – Uskrs. Misu priprave za Uskrs služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić.

Kapelan je u propovijedi naglasio da je započelo vrijeme Velikog  tjedna, a to je razdoblje od Cvjetnice do Uskrsa. Veliki tjedan već u svom nazivu otkriva da su posrijedi veliki događaji otajstva naše vjere.  Veliki tjedan je vrhunac liturgijske godine, ti dani nas podsjećaju na muku, smrt i uskrsnuće Gospodina našega Isusa Krista. Stoga, nemojmo dozvoliti da u danima koji su pred nama ostanemo bez Boga. Neka nam Veliki tjedan ne bude užurbanost, već neka nas uz svakodnevne obveze potakne na kršćansku ozbiljnost, na pomirenje s Bogom i s bližnjima, kako bismo imali radost Uskrsa, istaknuo je don Marin čestitajući nadolazeći blagdan Uskrsa.