POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > O nama > Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata > Uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. Postaje prometne policije

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. Postaje prometne policije

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. Postaje prometne policije

Foto: PU zagrebačka

U petak, 7. travnja održana je uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. Postaje prometne policije u Lučkom.

Misu priprave za Uskrs služio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić koji je prije mise bio na raspolaganju djelatnicima za sakramenat svete ispovijedi.

Don Marin je u propovijedi podsjetio na odlomak Ivanova evanđelja u kojem smo čuli kako Židovi žele Isusa kamenovati. Isus je svjestan da Židovi o njemu sude iz neznanja. Rekli bi smo običnim riječima da ih Isus namjerno ostavlja u njihovu neznanju te u uvjerenju da on bogohuli. Istina, pokušava ih uvjeriti samim dokazom iz Pisma, pokušava preko Pisma stvoriti most koji bi ih povezivao. Sadržaj cjelokupnoga Isusova navještaja sastoji se u jedinstvu Oca i Sina i to je bit. Isusa je sami Bog Otac posvetio, pomazao. I kad bi samo prepoznali njegova djela kao djela učinjena u Ocu, time bi izašli iz svog neznanja. Na pitanje tko je Bog i tko je čovjek, jedini istiniti odgovor jest: Bog je onakav kakav se objavio u Isusu Kristu. Bog nije samo neki bezgranični, daleki, uzvišeni, nego je taj Bog upravo u Isusu stupio među nas, uzeo sve moje i tvoje. Tvoju i moju patnju i bol. Upravo taj Bog ima vremena za svakoga od nas. Stoga je uvjerljiv i možemo mu dati svoje povjerenje i ljubav u svakom trenutku svoga života, zaključio je policijski kapelan čestitajući svima blagdan Uskrsa.