POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > O nama > Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata > Uskrsna priprava za djelatnike Interventne jedinice policije PU zagrebačke

Uskrsna priprava za djelatnike Interventne jedinice policije PU zagrebačke

Uskrsna priprava za djelatnike Interventne jedinice policije PU zagrebačke

Foto: PU zagrebačka

U Interventnoj jedinici policije na Senjaku u srijedu, 5. travnja policijski kapelan don Marin Drago Kozić služio je misu priprave za Uskrs za djelatnike te ustrojstvene jedinice PU zagrebačke. Prije mise bila je mogućnost za svetu ispovijed.
U propovijedi je don Marin krenuo od dijela evanđelja u kojemu čitamo kako se Isus obraća Židovima koji mu povjerovaše, a Isus kaže: „Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu moji ste učenici; upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.“ (Iv 831b-32 ) Oni koji su povjerovali žele čuti i znati istinu. Isus kaže da je on Istina. Odbacivanjem Isusa ostajemo robovi grijeha. Zato i kaže tko god čini grijeh, rob je grijeha. A grijeh činimo ako Isusa odbacujemo, ako se udaljavamo od njega. Činiti grijeh znači ne činiti istinu. Znamo kako je teško prihvatiti istinu, posebno istinu o sebi. Kako nam je puno lakše povjerovati u laž. Kako je teško živjeti u istini, kako je nekoga teško privesti na put istine, a kako je lako skrenuti s puta istine. Pozvani smo odlučiti se između istine i slobode, odnosno između laži i robovanja. Možemo biti Božja djeca samo pod uvjetom da prihvatimo Isusovu osobu, Njega koji je sam među nama Božja istina, u njemu je sam Bog nazočan, Bog koji spasava, oslobađa. U tom ozračju don Marin je svima čestitao nadolazeći blagdan Kristova uskrsnuća.