POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > O nama > Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata > Duhovna priprava za Božić djelatnika Interventne jedinice policije

Duhovna priprava za Božić djelatnika Interventne jedinice policije

Duhovna priprava za Božić djelatnika Interventne jedinice policije

Foto: Ilustracija

Danas, 19. prosinca u prostorijama Interventne jedinice policije don Marin Drago Kozić, policijski kapelan služio je misu duhovne priprave u vremenu Došašća za djelatnike te ustrojstvene jedinice PU zagrebačke.

Don Marin je u propovijedi naglasio da je duhovni put radosnog iščekivanja, s kojim je Crkva započela vrijeme Došašća, došao svome kraju i mi smo zakoračili u zadnji tjedan iščekivanja radosne vijesti Božića. Potaknut evanđeoskim tekstom koji je danas ponuđen iz Lukinog evanđelja /Lk 1 5-25/ Zahariji se u Hramu ukazao anđeo Gabriel i najavio mu rođenje sina. Zaharija nije u to povjerovao pa je zanijemio sve do dana kada se zbio radosni događaj. Značenje imena Božjega anđela Gabriela. „Bog je moja snaga!“ Bogu je sve moguće. Bog šalje upravo anđela Gabrijela i u neznatni gradić Nazaret. Šalje ga neznatnoj nazaretskoj djevojci koja je zaručena s Josipom, Davidovim potomkom. U neznatnom će se lakše i bolje pokazati da je Bogu sve moguće. Neznatna službenica Božja biva doduše zatečena i zbunjena. No, Božjem pozivu i poslanju odgovara: „Evo službenice Gospodnje: neka mi bude po tvojoj riječi.“ I mi smo pozvani da poput Marije stavimo svoje pouzdanje u Boga, a On će u nama i po nama učiniti čudesna djela, zaključio je don Marin čestitajući Božić.