POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > O nama > Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata > Duhovna priprava za Božić djelatnika II. Postaje prometne policije

Duhovna priprava za Božić djelatnika II. Postaje prometne policije

Duhovna priprava za Božić djelatnika II. Postaje prometne policije

 Foto: PU zagrebačka

Danas, 14. prosinca u II. Postaji prometne policije u Lučkom upriličena je duhovna priprava pred Božić za djelatnike te ustrojstvene jedinice PU zagrebačke. Policijski kapelan don Marin Drago Kozić služio je svetu misu, kojom je potaknuo vjernike na radosnu pripravu za veliki blagdan Kristova rođenja-Božić, a prije mise bila je mogućnost za svetu ispovijed.

Don Marin je u prigodnoj propovijedi istaknuo da je najvažnije živjeti djelotvornu ljubav na koju potiče sam Gospodin Isus i da i gradimo novo društvo gdje je jedina moguća povlastica služenje. Ivan, Isusov preteča koji naviješta Mesiju želi reći da je moć Mesije služenje, a prva je oznaka njegovih učenika sposobnost prihvaćanja. Naravno da to pretpostavlja radikalno obraćenje. Plan Ivana Krstitelja traži promjenu. Njegov je plan pospješiti slobodu čovjeka. Njegov je zadatak da u naš život unese Onoga koji nas oživljava, „Onoga koji dolazi". Naš se život odvija u susretu s drugim ljudima, jer ono što čovjek jest i što od svog života može učiniti, zahvaljuje bezbrojnim susretima, a temelj svakog susreta jest susret s Bogom. Stoga izbacimo iz sebe strah od susreta, otvorimo se za drugoga i budimo spremni na sve izazove i zahtjeve koji se stavljaju pred nas kako bi u svjetlu Isusa iz Nazareta, koji je otvorio vrata za tajnu Boga koji voli čovjeka i ostaje mu vjeran i naši susreti bili istinska otvorenost za svakoga. U tom ozračju don Marin je poželio svima blagoslovljen Božić.