POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > O nama > Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata > Hodočašće vjernika PK Majke Božje Kamenitih vrata u svetište Majke Božje od ...

Hodočašće vjernika PK Majke Božje Kamenitih vrata u svetište Majke Božje od Krasna

Hodočašće vjernika PK Majke Božje Kamenitih vrata u svetište Majke Božje od Krasna

Foto: PU zagrebačka

U subotu 8. listopada, vjernici policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata, zajedno sa svojim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem, hodočastili su u Marijansko svetište Gospe od Krasna na na Velebitu. Po dolasku u svetište uslijedila je sveta misa u prekrasnoj crkvi Majke Božje od Krasnog koju je služio naš kapelan zajedno sa župnikom i čuvarem svetišta Gospe Krasnarske vlč. Mariom Vazgečem, koji nas je upoznao s poviješću ovog svetišta. Crkva Majke Božje Krasnarske iz XVIII. stoljeća, izgrađena je na temeljima jedne srednjovjekovne crkvice. Najveću umjetničku vrijednost u crkvi predstavlja drveni kasetirani strop sa oslikanim scenama iz života Isusa Krista, Marije i svetaca iz 1740. godine. Okrijepljeni i osnaženi Riječi Božjom i milostima zadobivenih od Gospe Krasnarske uputili smo se, zajedno s članovi PD "Sveti Rok" iz Svete Nedjelje, put Zavižana. Po dolasku u nacionalni park Sjeverni Velebit bilo je i odvažnih koji su se zajedno s planinarima penjali na obližnje vrhove u blizini planinarskog doma. Oni koji su, ovisno o grupi za koju su se odlučili, tijekom uspona strmim liticama, bili su zadivljeni čudesnom igrom oblaka, sunca i magle i pogleda koji se otvarao na otoke Kvarnera. 
Svježi zrak i nepregledni masiv Velebita izmamili su kod sviju oduševljenje, a u večernjim satima vratili smo se svojim kućama obogaćeni s novim dojmovima i iskustvima.