POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > O nama > Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata > Hodočašće vjernika Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata Gospi ...

Hodočašće vjernika Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata Gospi – Kraljici Mira.

Hodočašće vjernika Policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata Gospi – Kraljici Mira.

 Foto: Ilustracija

U petak, 15. travnja djelatnici PU zagrebačke, nekolicina djelatnica iz Policijske akademije te neizostavni članovi naših hodočašća i naša logistička potpora, naši prijatelji iz PD "Sveti Rok" iz Svete Nedjelje, u noćnim satima, predvođeni policijskim kapelanom don Marinom Dragom Kozićem krenuli su na hodočašće u Međugorje. Kao i obično put smo započeli veselo uz molitvu i duhovni sadržaj koji je animirao don Marin, a bio je ispunjen cijelim putem i u odlasku Kraljici Mira u Međugorje, a i u povratku prema Zagrebu. 

Po dolasku u Međugorje, u ranim jutarnjim satima, uputili smo se na brdo Crnica na predjelu zvanom Podbrdo gdje se Gospa ili Kraljica Mira prvi put ukazala u Međugorju.

Okrijepljeni molitvom smjestili smo se u pansion u kojem smo imali okrjepu i prenoćište. Dan u Međugorju proveden je pobožnom raspoloženju i u molitvi od pobožnosti križnog puta, sudjelovanja na svetoj misi i posebno doživljenog večernjeg euharistijskog klanjanja. 

Sutradan, prije doručka, poklonili smo se Gospi Međugorskoj sudjelovanjem na svetoj misi, a nakon okrijepe uputili smo se prema Mostaru, prijestolnici Hercegovine. Svratili smo u Franjevačku crkvu i vidjelinjen impozantan zvonik. Zatim smo obišli Stari most i divili se kamenom luku koji spaja dvije srednjovjekovne kule i ulice pune trgovačkih radnji i prodavača.

Na povratku kući stali smo u svetištu sv. Ivana Krstitelja u Podmilačju kod Jajca. Don Marin je predmolio molitvu pred kipom svetog Ive.

Doživljeno hodočašće ojačalo je nasu u vjeru kako bi svaki od nas bio spremniji suočiti se sa izazovima života i vremena.