POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > O nama > Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata > Uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. Postaje prometne policije

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. Postaje prometne policije

Uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. Postaje prometne policije

FOTO: PU zagrebačka

Danas je održana uskrsna duhovna priprava za djelatnike II. Postaje prometne policije u Lučkom. Prije mise ponuđena im je mogućnost svete ispovijedi, a ispovijedao je policijski kapelan don Marin Drago Kozić. Nakon sakramenta pomirenja kapelan je služio svetu misu.    

U propovijedi je don Marin naglasio da je Godina milosrđa ponajprije poziv na ponovno otkrivanje Božjega milosrđa, koje je očitovano u Kristu Isusu, a darovano svakomu od nas po snazi njegova utjelovljenja i njegove otkupiteljske smrti. Živimo iz Božjega milosrđa. Iz istoga smo dara postali dionici spasenja. Zato svaki oblik našega djelovanja, koje nosi predznak nesebične ljubavi prema bližnjemu, posebno onima koji su u potrebi, ima vrijednost Božjega milosrđa i ljubavi. Božja ljubav nam je darovana. Isus želi da sve što čovjek radi za Boga ili bližnje, da to radi iz ljubavi. Zapovijed ljubavi se odnosi na ljubav čovjeka prema Bogu i čovjeka prema bližnjemu, i to je jedna nedjeljiva zapovijed. Moj bližnji je onaj koji treba moju pomoć. Krist nam je otkrio Očevo milosrdno lice i pozvao nas da budemo milosrdni poput Oca nebeskoga, zaključio je policijski kapelan čestitajući svima blagdan Uskrsa.