POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > O nama > Policijska kapelanija Majke Božje Kamenitih vrata > Misa uz blagdan Svetog Mihaela u II. Postaji prometne policije u Lučkom

Misa uz blagdan Svetog Mihaela u II. Postaji prometne policije u Lučkom

Misa uz blagdan Svetog Mihaela u II. Postaji prometne policije u Lučkom

Foto: PU zagrebačka

Uz blagdan Svetog Mihaela, zaštitnika hrvatske policije, danas je u II. Postaji prometne policije Lučko, zajedno s članovima obitelji poginulih branitelja, koji su bili djelatnici ove ustrojstvene jedinice PU zagrebačke, služena misa zadušnica. Svečanost obilježavanja započela je slušanjem himne Republike Hrvatske. Spomen na poginule branitelje uz prigodnu molitvu ispred spomen ploče, gdje su slike poginulih branitelja u auli zgrade Prometne policije, izmolio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić, koji je potom služio i misu zadušnicu. 

Po uzoru na sv. Mihaela pozvani smo živjeti po volji Božjoj, sveto, razumno, pravedno, pobožno i čisto, dajući Bogu prvenstvo, poruke su propovijedi don Marina koji je posebno naglasio da je sv. Mihovil posvjedočio da uistinu nitko nije kao Bog, jer Mihael (hebr. tko je kao Bog) je ime jednog anđela kojega pisac knjige Danijelove u Bibliji naziva "jednim od prvih knezova".

Uz čestitke povodom Dana policije i blagdana Svetog Mihovila, policijski kapelan je kolegicama i kolegama, kao i obiteljima naših poginulih branitelja, zaželio  uspjeh u radu kao i puno sreće i zdravlja u osobnom životu.


Misa uz blagdan Svetog Mihaela u II. Postaji prometne policije u Lučkom
Don Marin Drago Kozić - služio je misu zadušnicu