POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > Policijske postaje > Postaja aerodromske policije Pleso

Postaja aerodromske policije Pleso

Postaja aerodromske policije Pleso
PAP Pleso

Mjesto: Velika Gorica

Načelnik: Željko Bradić


Adresa: Rudolfa Fizira bb

Telefon:  01/4570 220
 
Hitne intervencije na telefon: 192

Faks: 01/4570 222

Za potrebe obavljanja općih, graničnih, aerodromskih poslova 1974. godine utemeljena je Postaja aerodromske policije – Pleso.

Postaja aerodromske policije nalazi se na području Zračne luke Zagreb smještene 18 km jugoistočno od Zagreba na području Grada Velike Gorice. Glavni prometni prilaz Zračnoj luci, kao i Postaji aerodromske policije iz pravca je jugozapada – od prometnice Zagreb – Sisak, ulicom Rudolfa Fizira, a pomoćni prilaz je iz pravca juga kroz naselje Pleso. Na navedenom području nema stambenih objekata i stanovnika, već niz gospodarskih objekata vrlo važnih za RH u kojima posluje stotinjak poduzeća i obrtničkih radnji.

Na području Zračne luke Zagreb nalazi se stalni međunarodni granični zračni prijelaz I. kategorije otvoren 24 sata dnevno. Osim nacionalnog zrakoplovnog prijevoznika “Croatia Airlinesa” u Zračnoj luci Zagreb prometuju još 14 redovnih stranih zrakoplovnih prijevoznika sa stalnim letovima te 10 povremenih ( charter letovi ).

Postaja aerodromske policije smještena je na jugoistočnom dijelu, uz stajanku Zračne luke Zagreb. Glavni ulaz u postaju nalazi se na južnom dijelu, a sporedni na sjevernom. Sam objekt veličine je 50 x 14 m, a sastoji se od prizemlja i I. kata. Tu su smješteni uredi načelnika i njegovih pomoćnika, kao i administrativno osoblje.