POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > Policijske postaje > Policijska postaja Sesvete

Policijska postaja Sesvete

Policijska postaja Sesvete

PP Sesvete

Mjesto: Sesvete

Načelnik: Evelin Mustapić


Ulica: Kašinska 1b

 

Hitne intervencije na telefon: 192
 

Telefon upravnih poslova -  osobne iskaznice - 01/4570 824 

                                                 - vezačke dozvole - 01/4570 823

                                                 - putne isprave - 01/4570 821

 

Telefon: 01/2000 111

Faks: 01/2000 111POSTAJNO PODRUČJE

Postajno područje Policijske postaje Sesvete smješteno je na važnim državnim i magistralnim pravcima koji povezuju južnu Hrvatsku i Grad Zagreb s istočnom i sjevernom Hrvatskom, a naziva se i Sesvetsko prigorje. Određeno je granicama bivše općine Sesvete, a danas je 16. gradska četvrt Grada Zagreba.
 

Postajno područje obuhvaća naselja: Adamovec, Belovar, Blaguša, Budenec, Cerje, Dobrodol, Drenčec, Dumovec, Đurđekovec, Gaišće, Gajec, Glavnica Donja, Glavnica Gornja, Glavničica, Goranec, Jelkovec, Jesenovec, Kašina, Kašinska Sopnica, Kobiljak, Kučilovina, Kučanec, Luka, Lužan, Markovo Polje, Moravče, Novaki Kraljevački, Novo Brestje, Paruževina, Planina Donja, Planina Gornja, Popovec, Prekvršje, Prepuštovec, Selčina, Sesvetska Sela, Sesvetski Kraljevac, Sesvetska Selnica, Sesvetska Sopnica, Soblinec, Staro Brestje, Šašinovec, Šimunčevec, Vuger Selo, Vugrovec Donji, Vugrovec Gornji, Vurnovec, Žerjavinec te dio naselja Dubec.

POVIJESNO GOSPODARSKI RAZVOJ

Na području Sesvetskog prigorja smješteno je više arheoloških nalazišta, a u Donjoj Glavnici na brijegu Kuzelin pronađeni su najstariji atribuirani artefakti koji bi mogli pripadati eneolitu, bakrenom dobu četvrtog milenija prije Krista. Pronađeni su i vrijedni nalazi rimske plastike i natpisa, kao što su statua Ikara iz Vugrovca (2 st.) i miljokaz iz Jelkovca sa sedam redaka teksta, u kojemu se spominje udaljenost Siska od XXX rimskih milja, a kojim je postavio car Maksimin Tračanin (235. - 238.).

Danas je središte Sesvetskog prigorja mjesto Sesvete koje se prvi put u pisanim povijesnim izvorima spominje 1315 godine, a dio Sesvetskog prigorja koji je pripadao starohrvatskoj plemenskoj župi Moravče, još i ranije. Za istu F. Šišić kaže: «Već za Kolomana, ako ne još i prije u doba hrvatskih kraljeva uređene su hrvatske županije zagrebačka, križevačka i varaždinska, ali tako da su i dalje živjele male plemenske župe sa središtima u Garešnici, Rovišću i Moravču».

Kroz stoljeća najvažnija grana poljoprivredne djelatnosti u Sesvetskom prigorju bilo je vinogradarstvo. U XIX. stoljeću se počinje razvijati i obrtništvo, pa danas na području Policijske postaje Sesvete imamo veliki broj malih i velikih obrta i poduzeća, čime Sesvete spadaju među jače gospodarske centre u Hrvatskoj.

STRUKTURA POLICIJSKE POSTAJE
 

U policijskoj postaji posao je podijeljen na:

  •  temeljnu policiju
  •  kriminalističku policiju
  •  prometnu policiju
  •  upravne poslove

PROMETNA POLICIJA

Građani mogu u Policijskoj postaji u vremenu od 8 sati do 15 sati pismenim zahtjevom podići Zapisnik prometne nezgode i tako ostvariti svoja prava kod osiguravajućih društava.

Upiti u svezi zapisnika za prometne nezgode mogu se dobiti od ponedjeljka do petka od 11 do 13 sati.

 

Referada za upravne poslove

Obavlja poslove prebivališta i boravišta građana, izdavanja osobnih isprava (osobnih iskaznica i putovnica), prometnih isprava (vozačke dozvole, poslove vezane uz vozila), nabave i registracije oružja, stjecanja i prestanka hrvatskog državljanstva, poslove u svezi kretanja, boravka i rada stranaca.

Radno vrijeme referade upravnih poslova sa strankama je:

Referada za strance od ponedjeljka do petka od 7,00 do 12,00 sati.

Referada za državljanstvo i oružje od ponedjeljka do petka od 7,00 do 14,00 sati.

Ostale referde:

Radno vrijeme referade za upravne poslove policijske postaje Sesvete je ponedjeljkom od 7.00 do 18.00 sati, rad sa strankama je od 7.00 do 17.00 sati.

Utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom je od 7.00 do 15.00 sati, rad sa strankama je od 7.00 do 14.00 sati.

Subotom i nedjeljom referada upravnih poslova ne radi.