POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
Ulica Matice hrvatske 4, 10 000 Zagreb, tel.: +385 1 4563 111
zagrebačka uprava > Policijske postaje > VI. policijska postaja Zagreb

VI. policijska postaja Zagreb

VI. policijska postaja Zagreb
PP Novi Zagreb

Mjesto: Zagreb

Načelnik: Zoran Šalinović


Adresa: Trg Narodne zaštite br. 1.

Telefon: 01/6141 455
 
Hitne intervencije na telefon: 192

Faks: 01/4570 322
 
VI. policijsku postaju Zagreb čine djelatnici temeljne i kriminalističke policije, kao i postajno operativno dežurstvu.

U policijskoj postaji je organizirano 24-satno dežurstvo.Operativno dežurstvo policijske postaje zaprima dojave, te upućuje policijske službenike temeljne i kriminalističke policije na izvršavanje zadataka na terenu.

Temeljna policija obavlja poslove ophodnje postajnog područja, preveniranja kaznenih djela, hvatanja počinitelja na djelu, interveniranja prema dojavama građana, obavlja poslove asistencije, osiguranja i zaštite.

Bavi se otkrivačkom djelatnošću, odnosno razrješavanjem počinitelja kaznenih djela na cjelokupnom području VI. PP Zagreb. Kriminalistička policija radi na poslovima suzbijanja općeg, organiziranog kriminaliteta, poslovima suzbijanja zloporabe opojnih droga, poslovima suzbijanja maloljetničke delinkvencije i kazneno-pravne zaštite djece i maloljetnih osoba, te suzbijanja nezakonitih migracija i dr. poslova u postupanju prema stranim državljanima.
 
Radno vrijeme šaltera upravnih poslova (prebivalište/boravište, osobna iskaznica, putovnica) je od ponedjeljka do petka, od 7 do 14 sati. Pauza je od 10,30 do 11,00 sati. Subotom ne radi.
 

Budući je od ponedjeljka, 3. srpnja 2017. građanima omogućeno podnošenje zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole na 5 novih šaltera u dvorani II. Odjela za prometne isprave na lokaciji: Heinzelova 98, od 10. srpnja 2017. godine, zahtjev za izdavanje vozačke dozvole više se neće moći podnijeti u tri gradske policijske postaje (II. PP Zagreb - Črnomerec, III. PP Zagreb - Dubrava i VI. PP Zagreb - Novi Zagreb), u kojima se od 20. ožujka obavljaju upravni poslovi.
Građani koji su do 7. srpnja 2017. podnijeli zahtjev za izdavanje vozačke dozvole u nekoj od tri gradske policijske postaje, izrađenu vozačku dozvolu moći će preuzeti u onoj policijskoj postaji u kojoj su podnijeli zahtjev.
Analizom statističkih pokazatelja unazad tri mjeseca (od 20.3.2017.), utvrđeno je da je u tri navedene policijske postaje iskazan najveći interes građana za podnošenjem zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice i poslove prebivališta/boravišta te se u cilju efikasnosti i radi smanjenja gužvi na navedenim lokacijama, ovom odlukom omogućuje brže odvijanje procesa rada na poslovima prijavništva i osobnih isprava. Također, ovim putem molimo građane za razumijevanje.